Herontwikkeling voormalig Mensacomplex naar woningen, winkels en kantoor in Nijmegen.

In de wijk Galgenveld op de locatie van het voormalig Mensacomplex is een plan gemaakt voor een winkelcentrum met een gevarieerd woonprogramma. Hierbij is het bestaande mensacomplex ge-amoveerd behoudens het kantoorgedeelte. Op de begane grond wordt alleen de constructie van het kantoor gehandhaafd, en versterkt met een nieuwe staalconstructie. Het bestaande Kantoor wordt ingekapseld door de nieuwbouw. Op de begane grond vormen de winkels in een U-vorm een plein onder het kantoor. Aan de Professor van Weliestraat maken de grondgebonden woningen half boven de winkels de woonstraat af. Aan de vijverzijde vormt een woontoren een nieuw baken in de wijk.

De winkels zijn naar het plein en naar de Molukkenstraat gericht en aan deze zijde voorzien van antracietkleurige kozijnen en stalen luifels. De achter en zijgevels van de winkels zijn opgetrokken in een licht steen. De grondgebonden woningen zijn zogenaamde rugzakwoningen, ze liggen half boven de winkels. Doordat de winkels hoger ontstaat er een hoogteverschil, wat in de woning opgelost word door een splitlevel op de eerste verdieping. De woonkamer krijgt hierdoor een extra ruimtelijke kwaliteit. Tevens komt op de eerste verdieping op de winkels een groot terras voor de woningen te liggen. Op de beganegrond is naast een berging ruimte voor een multifunctionele verblijfsruimte. De tweede verdieping is de slaapverdieping eveneens met een terras. De gevels op de begane grond zijn voorzien van blankgelakte meranti rabatdelen met blankgelakte meranti-kozijnen, de eerste en de tweede  zijn voorzien van een zwartbruin metselwerk met zwartgrijze aluminium kozijnen.

De woontoren bevat een over 7 verdiepingen  13 driekamer appartementen en 6 vierkamer appartementen en een penthouse. De appartementen worden centraal ontsloten door een lift en een zogenaamde wokkeltrap waardoor je op elke verdieping 2 richtingen op kunt vluchten. De noord- en zuidgevels zijn voorzien van loggia’s en omkaderd door een staalbeplating. De twee zijgevels Zijn opgetrokken uit zwartbruin metselwerk met kleine gevelopeningen in zwartgrijze aluminium kozijnen.

–          Professor van Welisstraat / Molukkenstraat – Nijmegen

–          20 appartementen, 12 grondgebonden woningen, 2700m² commerciële ruimten en een parkeerkelder

–          De Groene Groep

back